Het Pays Bigouden

Pays Bigouden, parel van Bretagne

Als Bretagne al een mooie ontdekking is dankzij zijn rijke culturele & geografische erfgoed, zal het Pays Bigouden u helemaal verrassen. Het Pays Bigouden strekt zich uit over het zuidwestelijke puntje van Finistère. Deze streek verschilt van de rest van Finistère en Bretagne door zijn tradities: klederdracht, dansen, zang, muziek, taal, economie, geloof, gewoontes, architectuur, gastronomie.

Een fauna
en een flora
overvloedig

 

De landschappen zijn bewaard gebleven gedeeltelijk door de geografische ligging maar ook zeker door de liefde van de inwoners voor hun land (en hun zee!). De mooie stranden zijn hier een bewijs van. De 100% natuurlijke kust nodigt uit tot activiteiten en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de rijke flora en fauna. Talrijke toegankelijke wandeltrektochten zijn mogelijk vlakbij de camping.

 

Ontdek de verschillende monumenten, steden en uitstapjes die u kunt maken in ons mooie Pays Bigouden!

De culturele rijkdommen van het Pays Bigouden, gesymboliseerd door de klederdracht, de hoofdtooi, het kant en het borduurwerk uniek in zijn soort in Bretagne, zijn een mooie ontdekking en onvergetelijke souvenir.

Je zult het
ook leuk vinden

Aanraders: wat u
zeker niet
mag missen

 

Aanraders in de Finistère

Vlakbij de haven Guilvinec

De visafslag, de Haliotika, de terugkomst van de vissersboten om 16:30 uur, de Bretonse markt in Guilvinec op dinsdag en zondag, de souvenirs in de winkel comptoir de la mer : het maritieme samenwerkingsverband. Guilvinec is een leuk uitstapje voor het hele gezin te voet of op de fiets.

Vlakbij Penmarc’h

De vuurtoren van Eckhmul de grootste vuurtoren van Bretagne of beleef een unieke ervaring met uw gezin les pieds dans l’eau (de voeten in het water) een ontdekking van het dierenleven bij laagwater in Kerity, bezoek ook de haven van Saint Guénolé met het circuit défis de la filière pêche.

Touristenbureau van Penmarc’h

Vlakbij La Torche en Tronoën

Volg de kustlijn via de wandelpaden of de wegen. Snuif de gezonde zeelucht van Bretagne op. Breng een bezoekje aan de bekende stranden van de Finistère. La Torche: een groot strand wat wereldwijd bekend staat bij surfers, windsurfers, kitesurfers, strandzeilers…
Tronoën: een van de oudste katholieke monumenten van Bretagne en een prehistorisch site. Bezoek het prehistorisch museum. Organiseer uw toeristische uitstapjes in de Finistère samen met de receptionistes van het toeristische informatiepunt van de camping.

Vlakbij de eilanden van Glénan

kunt u de boot nemen vanuit de haven van Bénodet voor een gezellig dagje weg met het hele gezin naar een van de mooiste eilanden van Bretagne of bevaar de rivier de Odet. Bezoek ook de historische dorpen en steden: Concarneau, Quimper, het schildersstadje Pont-Aven, Bénodet, Locronan.

Onze favoriete toeristische uitstapje

Van 21 tot 28 april, vertrekkend vanuit de camping te voet of met de fiets: de vuurtoren van Eckmühl, de haven van saint Guénolé, Pointe de la Torche en de bloemenvelden langs de zee, de kapel van Tronoen.

Toeristische plattegrond van Oost Cornouaille

Pointe du Raz / Cap Sizun / De baai van Douarnenez / Pays Bigouden

Download de plattegrond van oost Cornouaille !

Je zult het
ook leuk vinden

Weekendje weg

U bent op zoek naar inspiratie voor een leuk weekendje weg? Er zijn volop activiteiten te beleven rond onze camping.

Van uitjes in de omgeving van camping

 

Een weekendje fietsen of wandelen

Vertrek vanuit de camping voor een toeristische wandeling of fietstocht. Kaarten en routes zijn te verkrijgen bij het toeristische informatiepunt aan de receptie.

De wandel- en fietsroutes van Penmarc’h, van Guilvinec of van la Torche met kaart en routebeschrijving. Leuke en interessante bezienswaardigheden die u kunt bezoeken op deze routes:

 • Haliotika : haven van Guilvinec en zijn visafslag
 • De gezellige markten van Guilvinec en van Penmarc’h
 • De haven van Saint Guénolé en zijn visafslag
 • Bezoek de conservenfabriek van Saint Guénolé
 • De vuurtoren van Eckmul
 • Het prehistorisch Museum
 • La pointe de la Torche
 • De haven van Loctudy en het eiland Ile Tudy
 • De kapel Tronoën en een van de oudste katholiek monumenten van Bretagne

Een weekendje weg met de auto of motor

Vertrek vanuit de camping om de “route van de zonnewind” te volgen of personaliseer samen met onze toeristische dienst uw route.

Enkele belangrijke steden en bezienswaardigheden:

 • De stad Pont l’Abbé en zijn leuke markt
 • Benodet, zijn casino en een boottocht naar de eilanden van Glénan
 • Het schildersdorp Pont-Aven, koekjesfabriek, museum
 • De ommuurde vestigingsstad Concarneau
 • De stad Quimper met zijn oude stadscentrum, Aardewerk Henriot, Armor lux en kathedraal
 • De pittoreske stad Locronan (aanrader!)
 • Het drijvende open luchtmuseum Port musée van Douarnenez, het eiland Tristan
 • De kliffen Pointe du Raz en Point de Van

Enkele ideeën voor activiteiten voor een weekendje Bretagne

Leef u uit in uw favoriete sporten  of test nieuwe uit tijdens een weekendje aan zuidkust van de Finistère in Bretagne.

Routes met plattegrond en routebeschrijving voor:

 • Wandelaars
 • Fietsers
 • Mountainbikers
 • Motorrijders
 • Vissen op zee

En natuurlijk de sportieve activiteiten:

 • Surfen
 • Kajakken
 • Zeilen
 • Windsurfen
 • Stand up paddle
 • Duiken
 • Wellness

Je zult het
ook leuk vinden

Wandelen

Direct vanuit de camping, op slechts 50 m afstand beginnen bekende wandelroutes van zuid Finistère. Neem vanuit de camping de GR34, de bekende « sentier des douaniers » , het douanepad, die de gehele kustlijn beslaat. Bij het toeristische informatiepunt van camping Yelloh Village La Plage kunt u verschillende wandelingen vinden.

Naar de
ontdekking
van de
Brittannië

 

Wandelroutes en -kaarten: wandelen in Bretagne

• Wandeling van Lesconil
• Wandelen op het natuurlijke schiereiland  ‘ Pointe de la Torche’
• Wandelen langs de bekendste trekpleisters van zuid Bretagne
• De Menhirs
• De Dolmens
• De duinen van Steir in Guilvinec
• De ‘La pointe de Penmarc’h’
• Van de Rivier de Steir tot de vuurtoren la Perdrix in Loctudy

Als u een wandelliefhebber bent mag u zeker begin april de tulp wandeling niet missen!

Aarzelt niet om onze ideeënweekenden  te raadplegen

Je zult het
ook leuk vinden

Festivals

 

Ontdek het hele seizoen door ons folklore.

De dansen, muziek, traditionele sport en spelen, het historisch erfgoed en de vele traditionele feesten getuigen van een rijke historie. Ontdek de veelzijdigheid van de Bretonse cultuur.

De rijkdom Erfgoed de Breton door middel van festivals

 

festivals Brest 2016

De maritieme feesten

Van 13 tot 19 Juli 2016

Mist u vooral de 7e editie van de internationale maritieme feesten van Brest niet. Op het programma : Het welkom van het fregat “l’Hermione”, een historisch repliek van  het zeeschip Admiraal de la Fayette maar ook grote zeilboten, exotische boten, erfgoed, prachtige plezierjachten… En niet te vergeten de verschillende concerten, exposities, animaties, maritieme parades en vuurwerk. Een grandioos spektakel om zowel op het water als aan land mee te maken tijdens uw vakantie op de camping!

Plus d’infos sur : www.laswingfactory.com

festival coupe du monde de surf

La Torche Windsurf 2016 op de punt van La Torche in Penmarc’h

Van 22 tot 30 oktober 2016

De beste surfers wereldwijd komen samen op het punt van La Torche in Bretagne om een plaats te bemachtigen voor de wereldcup. Legendes van gisteren maken hier hun grote come back op deze Bigouden surfspot, terwijl andere zwaargewichten van deze discipline eindelijk een kans krijgen om deze plek te ontdekken die al zo vele malen is bereden. Op het programma staan onder andere de slalom op een parcours van boeien en “Golven” met spectaculaire sprongen en technische en artistieke prestaties.

Het Festival Vieilles Charrues in Carhaix

Van 14 tot 17 juli 2016

Dit festival Pop Rock trekt natuurlijk in de meerderheid jonge volwassenen aan maar dit is nog een van die festivals waar je hele gezinnen tegenkomt en mensen van alle leeftijden, net als in het begin. Door de jaren heen hebben de goede sfeer en de optredende artiesten op het festival ‘Veilles Charrues’ een breed publiek veroverd. Ontdek dit gezellige festival en de indrukwekkende line up (Arctic monkeys, Elton John, Stromae, Hollysiz, Vanessa Paradis om er maar een paar te noemen, klik hier om het hele programma voor 2014 te bekijken)

Het festival van Cornouaille in Quimper

Van 19 tot 24 juli 2016

Op ongeveer 30 min van uw camping vindt het Festival van Cornouaille plaats met meer dan 180 optredens en allerlei animaties: concerten met traditionele muziek, wereldmuziek, animaties voor het jonge publiek, feestelijke Keltische dansavonden de ‘festoù-noz’, optocht van de ‘Bagadoù’ de traditionele Bretonse fanfare, workshops, openluchtconcerten, fluitspelers competitie, dans, optredens, open podium, exposities, de verkiezing van de Koningin van Cornouaille.

Het feest ‘La Fête des Brodeuses’ in Pont-l’Abbé

Van 8 tot 13 juli 2016

Op ongeveer 10 min van uw camping vindt het feest ‘La Fête des Brodeuses’ in Pont-l’Abbé plaats. Dit gezellige familiefeest eert tradities van de streek bigoudin en de Bretonse tradities. Het feest duurt 4 dagen. In de straten komt u ‘Bagadoù’, de traditionele Bretonse fanfare, en Keltische kringen tegen die het straatbeeld opleven. Vier dagen lang is er van alles te beleven tot de spectaculaire afsluiting met een eerbetoon aan de Koningin van de Borduurster

Festival du Bout du Monde in Crozon

Van 5 augustus tot 07 augustus 2016

Het Festival du Bout du Monde (aan het einde van de wereld) is een muziekfestival met wereldmuziek (Jazz, reggae, ska, rock, electro, trance, enz) die, buiten de optredende artiesten, de reputatie heeft gezellig te zijn. Klik hier om het programma voor 2014 te bekijken. Het festival wordt gehouden op een uitzonderlijke mooie locatie en staat bekend om de kwaliteit van zijn ontvangst (gratis camping en parkeerplaats, dorp met wereldkeuken, een tent van 160 m2 met kinderanimaties onder toezicht van een animatieteam vrijdag van 15 uur tot 23 uur en zaterdag en zondag van 14 uur 30 tot 23 uur, openbaar vervoer, enz.).

Festival Interceltique van Lorient

Van 5 tot 14 augustus 2016

Op iets meer als een uur van de camping biedt dit festival een internationale visie op de Keltische cultuur. 500 artiesten, zangers, dansers, beeldhouwers, wetenschappers, filmmakers uit Schotland, Ierland, Wales, Cornwall, het eiland Man, Galicië, Asturië, Bretagne, Amerika, Canada en Australië komen bijeen om hun cultuur te promoten. Een grote optocht met alle artiesten (gratis) trekt de eerste zondag van het festival meer dan 40.000 bezoekers. Dit jaar staat Ierland centraal.

Enkele grote evenementen in en om de zee

 • De ronde van de Finisère met een zeilboot: datums volgen
 • Het kreeftenfeest ‘Fête de la langoustine’ in Plobannalec-Lesconil, op 2 min van uw camping yelloh ! village l’Océan Breton *****: datums volgen
 • Proeverij van kreeft, animaties in het water en op het land, groot diner, concert en vuurwerk
 • Het feest ‘Fête des vieux gréements’ in Penmarc’h, datums volgen
 • Op 15 min van uw camping en Zuid Bretagne, Regatta’s, wedstrijden, workshops voor kinderen, zeemansliederen en diner.

Maar ook:

 • De’ Mondial’Folk’ in Plozévet, datums volgen: Ieder jaar in augustus verandert deze kleine stad in het land van Bigouden in het kruispunt van de wereld. 800 artiesten uit tientallen verschillende landen uit de vijf continenten geven een week lang kleur en ritme aan Plozévet.
 • Het Filmfestival van Douarnenez, datums volgen
 • Arts à la Pointe – exposities van moderne kunst op originele onverwachte plaatsen
 • Le Goéland Masqué in Penmarc’h, beurs van detectiveboeken in de Finistère – datums volgen

Je zult het
ook leuk vinden