Festivals

 

Ontdek het hele seizoen door ons folklore.

De dansen, muziek, traditionele sport en spelen, het historisch erfgoed en de vele traditionele feesten getuigen van een rijke historie. Ontdek de veelzijdigheid van de Bretonse cultuur.

De rijkdom Erfgoed de Breton door middel van festivals

 

Het Festival Vieilles Charrues in Carhaix

Van 15 tot 18 juli 2021

Dit festival Pop Rock trekt natuurlijk in de meerderheid jonge volwassenen aan maar dit is nog een van die festivals waar je hele gezinnen tegenkomt en mensen van alle leeftijden, net als in het begin. Door de jaren heen hebben de goede sfeer en de optredende artiesten op het festival ‘Veilles Charrues’ een breed publiek veroverd.

Het festival van Cornouaille in Quimper

Juli 2021

Op ongeveer 30 min van uw camping vindt het Festival van Cornouaille plaats met meer dan 180 optredens en allerlei animaties: concerten met traditionele muziek, wereldmuziek, animaties voor het jonge publiek, feestelijke Keltische dansavonden de ‘festoù-noz’, optocht van de ‘Bagadoù’ de traditionele Bretonse fanfare, workshops, openluchtconcerten, fluitspelers competitie, dans, optredens, open podium, exposities, de verkiezing van de Koningin van Cornouaille.

Het feest ‘La Fête des Brodeuses’ in Pont-l’Abbé

Juli 2021

Op ongeveer 10 min van uw camping vindt het feest ‘La Fête des Brodeuses’ in Pont-l’Abbé plaats. Dit gezellige familiefeest eert tradities van de streek bigoudin en de Bretonse tradities. Het feest duurt 4 dagen. In de straten komt u ‘Bagadoù’, de traditionele Bretonse fanfare, en Keltische kringen tegen die het straatbeeld opleven. Vier dagen lang is er van alles te beleven tot de spectaculaire afsluiting met een eerbetoon aan de Koningin van de Borduurster

Festival du Bout du Monde in Crozon

Van 6 tot 8 augustus 2021

Het Festival du Bout du Monde (aan het einde van de wereld) is een muziekfestival met wereldmuziek (Jazz, reggae, ska, rock, electro, trance, enz) die, buiten de optredende artiesten, de reputatie heeft gezellig te zijn. Het festival wordt gehouden op een uitzonderlijke mooie locatie en staat bekend om de kwaliteit van zijn ontvangst (gratis camping en parkeerplaats, dorp met wereldkeuken, een tent van 160 m2 met kinderanimaties onder toezicht van een animatieteam vrijdag van 15 uur tot 23 uur en zaterdag en zondag van 14 uur 30 tot 23 uur, openbaar vervoer, enz.).

Festival Interceltique van Lorient

Van 6 tot 15 augustus 2021

Op iets meer als een uur van de camping biedt dit festival een internationale visie op de Keltische cultuur. 500 artiesten, zangers, dansers, beeldhouwers, wetenschappers, filmmakers uit Schotland, Ierland, Wales, Cornwall, het eiland Man, Galicië, Asturië, Bretagne, Amerika, Canada en Australië komen bijeen om hun cultuur te promoten. Een grote optocht met alle artiesten (gratis) trekt de eerste zondag van het festival meer dan 40.000 bezoekers. Dit jaar staat Ierland centraal.

Enkele grote evenementen in en om de zee

  • De ronde van de Finisère met een zeilboot
  • Het kreeftenfeest ‘Fête de la langoustine’ in Plobannalec-Lesconil, op 2 min van uw camping Yelloh ! Village l’Océan Breton ***** : proeverij van kreeft, animaties in het water en op het land, groot diner, concert en vuurwerk
  • Het feest ‘Fête des vieux gréements’ in Penmarc’h: op 15 min van uw camping en Zuid Bretagne, Regatta’s, wedstrijden, workshops voor kinderen, zeemansliederen en diner.

Maar ook:

  • De’ Mondial’Folk’ in Plozévet: Ieder jaar in augustus verandert deze kleine stad in het land van Bigouden in het kruispunt van de wereld. 800 artiesten uit tientallen verschillende landen uit de vijf continenten geven een week lang kleur en ritme aan Plozévet.
  • Het Filmfestival van Douarnenez
  • Arts à la Pointe – exposities van moderne kunst op originele onverwachte plaatsen
  • Le Goéland Masqué in Penmarc’h, beurs van detectiveboeken in de Finistère

Je zult het
ook leuk vinden