Festivals

 

Ontdek het hele seizoen door ons folklore.

De dansen, muziek, traditionele sport en spelen, het historisch erfgoed en de vele traditionele feesten getuigen van een rijke historie. Ontdek de veelzijdigheid van de Bretonse cultuur.

De rijkdom Erfgoed de Breton door middel van festivals

 

festivals Brest 2016

De maritieme feesten

Van 13 tot 19 Juli 2016

Mist u vooral de 7e editie van de internationale maritieme feesten van Brest niet. Op het programma : Het welkom van het fregat “l’Hermione”, een historisch repliek van  het zeeschip Admiraal de la Fayette maar ook grote zeilboten, exotische boten, erfgoed, prachtige plezierjachten… En niet te vergeten de verschillende concerten, exposities, animaties, maritieme parades en vuurwerk. Een grandioos spektakel om zowel op het water als aan land mee te maken tijdens uw vakantie op de camping!

Plus d’infos sur : www.laswingfactory.com

festival coupe du monde de surf

La Torche Windsurf 2016 op de punt van La Torche in Penmarc’h

Van 22 tot 30 oktober 2016

De beste surfers wereldwijd komen samen op het punt van La Torche in Bretagne om een plaats te bemachtigen voor de wereldcup. Legendes van gisteren maken hier hun grote come back op deze Bigouden surfspot, terwijl andere zwaargewichten van deze discipline eindelijk een kans krijgen om deze plek te ontdekken die al zo vele malen is bereden. Op het programma staan onder andere de slalom op een parcours van boeien en “Golven” met spectaculaire sprongen en technische en artistieke prestaties.

Het Festival Vieilles Charrues in Carhaix

Van 14 tot 17 juli 2016

Dit festival Pop Rock trekt natuurlijk in de meerderheid jonge volwassenen aan maar dit is nog een van die festivals waar je hele gezinnen tegenkomt en mensen van alle leeftijden, net als in het begin. Door de jaren heen hebben de goede sfeer en de optredende artiesten op het festival ‘Veilles Charrues’ een breed publiek veroverd. Ontdek dit gezellige festival en de indrukwekkende line up (Arctic monkeys, Elton John, Stromae, Hollysiz, Vanessa Paradis om er maar een paar te noemen, klik hier om het hele programma voor 2014 te bekijken)

Het festival van Cornouaille in Quimper

Van 19 tot 24 juli 2016

Op ongeveer 30 min van uw camping vindt het Festival van Cornouaille plaats met meer dan 180 optredens en allerlei animaties: concerten met traditionele muziek, wereldmuziek, animaties voor het jonge publiek, feestelijke Keltische dansavonden de ‘festoù-noz’, optocht van de ‘Bagadoù’ de traditionele Bretonse fanfare, workshops, openluchtconcerten, fluitspelers competitie, dans, optredens, open podium, exposities, de verkiezing van de Koningin van Cornouaille.

Het feest ‘La Fête des Brodeuses’ in Pont-l’Abbé

Van 8 tot 13 juli 2016

Op ongeveer 10 min van uw camping vindt het feest ‘La Fête des Brodeuses’ in Pont-l’Abbé plaats. Dit gezellige familiefeest eert tradities van de streek bigoudin en de Bretonse tradities. Het feest duurt 4 dagen. In de straten komt u ‘Bagadoù’, de traditionele Bretonse fanfare, en Keltische kringen tegen die het straatbeeld opleven. Vier dagen lang is er van alles te beleven tot de spectaculaire afsluiting met een eerbetoon aan de Koningin van de Borduurster

Festival du Bout du Monde in Crozon

Van 5 augustus tot 07 augustus 2016

Het Festival du Bout du Monde (aan het einde van de wereld) is een muziekfestival met wereldmuziek (Jazz, reggae, ska, rock, electro, trance, enz) die, buiten de optredende artiesten, de reputatie heeft gezellig te zijn. Klik hier om het programma voor 2014 te bekijken. Het festival wordt gehouden op een uitzonderlijke mooie locatie en staat bekend om de kwaliteit van zijn ontvangst (gratis camping en parkeerplaats, dorp met wereldkeuken, een tent van 160 m2 met kinderanimaties onder toezicht van een animatieteam vrijdag van 15 uur tot 23 uur en zaterdag en zondag van 14 uur 30 tot 23 uur, openbaar vervoer, enz.).

Festival Interceltique van Lorient

Van 5 tot 14 augustus 2016

Op iets meer als een uur van de camping biedt dit festival een internationale visie op de Keltische cultuur. 500 artiesten, zangers, dansers, beeldhouwers, wetenschappers, filmmakers uit Schotland, Ierland, Wales, Cornwall, het eiland Man, Galicië, Asturië, Bretagne, Amerika, Canada en Australië komen bijeen om hun cultuur te promoten. Een grote optocht met alle artiesten (gratis) trekt de eerste zondag van het festival meer dan 40.000 bezoekers. Dit jaar staat Ierland centraal.

Enkele grote evenementen in en om de zee

  • De ronde van de Finisère met een zeilboot: datums volgen
  • Het kreeftenfeest ‘Fête de la langoustine’ in Plobannalec-Lesconil, op 2 min van uw camping yelloh ! village l’Océan Breton *****: datums volgen
  • Proeverij van kreeft, animaties in het water en op het land, groot diner, concert en vuurwerk
  • Het feest ‘Fête des vieux gréements’ in Penmarc’h, datums volgen
  • Op 15 min van uw camping en Zuid Bretagne, Regatta’s, wedstrijden, workshops voor kinderen, zeemansliederen en diner.

Maar ook:

  • De’ Mondial’Folk’ in Plozévet, datums volgen: Ieder jaar in augustus verandert deze kleine stad in het land van Bigouden in het kruispunt van de wereld. 800 artiesten uit tientallen verschillende landen uit de vijf continenten geven een week lang kleur en ritme aan Plozévet.
  • Het Filmfestival van Douarnenez, datums volgen
  • Arts à la Pointe – exposities van moderne kunst op originele onverwachte plaatsen
  • Le Goéland Masqué in Penmarc’h, beurs van detectiveboeken in de Finistère – datums volgen

Je zult het
ook leuk vinden