Aanraders: wat u zeker niet mag missen

 

Aanraders in de Finistère

Vlakbij de haven Guilvinec : de visafslag, de Haliotika, de terugkomst van de vissersboten om 16:30 uur, de Bretonse markt in Guilvinec op dinsdag en zondag, de souvenirs in de winkel comptoir de la mer : het maritieme samenwerkingsverband. Guilvinec is een leuk uitstapje voor het hele gezin te voet of op de fiets.

Vlakbij Penmarc’h : de vuurtoren van Eckhmul de grootste vuurtoren van Bretagne of beleef een unieke ervaring met uw gezin “les pieds dans l’eau” (de voeten in het water) een ontdekking van het dierenleven bij laagwater in Kerity, bezoek ook de haven van Saint Guénolé met het circuit “défis de la filière pêche”.

Touristenbureau van Penmarc’h

Vlakbij La Torche en Tronoën: Volg de kustlijn via de wandelpaden of de wegen. Snuif de gezonde zeelucht van Bretagne op. Breng een bezoekje aan de bekende stranden van de Finistère. La Torche: een groot strand wat wereldwijd bekend staat bij surfers, windsurfers, kitesurfers, strandzeilers…
Tronoën: een van de oudste katholieke monumenten van Bretagne en een prehistorisch site. Bezoek het prehistorisch museum. Organiseer uw toeristische uitstapjes in de Finistère samen met de receptionistes van het toeristische informatiepunt van de camping.

 Vlakbij de eilanden van Glénan, kunt u de boot nemen vanuit de haven van Bénodet voor een gezellig dagje weg met het hele gezin naar een van de mooiste eilanden van Bretagne of bevaar de rivier de Odet. Bezoek ook de historische dorpen en steden: Concarneau, Quimper, het schildersstadje Pont-Aven, Bénodet, Locronan.